Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego ?Śniadanie Piłsudskiego?
Dorota Gulbas, pedagog
W dniu 3 czerwca 2017 roku nastąpiło rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego ?Śniadanie Piłsudskiego?, organizowanego w ramach obchodów 95-lecia szkoły.
W konkursie uczestniczyło 18 potraw przygotowanych przez 20 uczestników – uczniów i nauczycieli naszej placówki. Zdaniem Komisji wszystkie potrawy były zgodne tematycznie z założeniami konkursu, bardzo smaczne i atrakcyjnie podane. Ze względu na dużą oryginalność potraw i trudność w dokonaniu porównań między nimi ? każda z potraw była doskonała w swoim rodzaju ? przyznano 3 równorzędne nagrody główne. Otrzymały je następujące uczestniczki: Aleksandra Jóźwiak za wykonanie ?Kurczaka faszerowanego?, Aneta Pruk i Elżbieta Kaczyk za wykonanie ?Mini-gołąbków? oraz Anna Sujka i Laura Koch za ?Pieczeń?. Dodatkowo Komisja wyróżniła następujące potrawy: ?Złote śniadanie? pani Agaty Kostrzewy, ?Wschodnie kluchy? pań Anny Kamińskiej i Magdaleny Grzelkowskiej, ?Śledziową ucztę leśną? pani Judyty Piątkowskiej, ?Ziemniaczaną babę Piłsudskiego? pani Iwony Latoszewskiej, ?Kotleciki jajeczne? Elizy Stefanowskiej i Klaudii Kani oraz ?Ziołowe udka? Wiktorii Kończak i Aleksandry Wójt.
Serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom za pomysłowość i perfekcyjne wykonanie dań konkursowych. Ich smak docenili również uczestnicy jubileuszu 95-lecia szkoły goszczący w tym dniu w naszej placówce.
Poniżej galeria zdjęć potraw uczestniczących w konkursie.